ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

APLICAȚII - MASA DE LUCRU

Atunci cand va amenajati masa la care veti sta, trebuie sa va ganditi la ea ca la inima biroului vostru, punctul central in care activati atunci cand va ocupati de cariera dumneavoastra.

In ordinea importantei, dupa patul in care dormiti si aragazul pe care va gatiti mancarea, masa de lucru are o importanta foarte mare in ceea ce priveste calitatea vietii dumneavoastra, deoarece acesta este locul in care ganditi, scrieti, luati decizii importante, dati telefoane importante, este centrul puterii dumneavoastra si rampa de lansare pentru cariera.

Amplasarea 

Ca alegeti locul optim al mesei de scris, trebuie sa va asezati pe scaun, in spatele acesteia, si sa puteti vedea usa de intrare in birou. Daca spatiul in care lucrati nu are usa, asezati-va in asa fel incat sa puteti vedea intrarea in camera sau intrarea catre spatiul in care lucrati. Daca sunt mai multe usi, incercati sa va asezati astfel incat sa priviti spre cea care se deschide cel mai des.

In situatia in care nu puteti aseza masa de lucru si scaunul cu fata spre intrare, incercati sa agatati deasupra biroului o oglinda care sa va ofere privelistea care se afla in spatele dumneavoastra.

Tot din punctul de vedere al pozitiei mesei, incercati ca aceasta sa fie amplasata cat mai in interiorul camerei, pentru a putea cuprinde cu privirea cat mai mult din ea. Daca va aflati cu fata spre usa, dar prea aproape de aceasta, mare parte din camera va fi in afara razei dumneavoastra vizuale. Ceea ce nu puteti vedea, nu puteti controla. Amplasand masa cat mai departe de usa, deveniti mult mai puternici, deoarece puteti fi constienti de tot ceea ce se intampla in jurul dumneavoastra, putand observa imediat orice schimbare de atmosfera.

Pozitia cea mai buna pentru masa de lucru este in diagonala cu usa, cu spatele spre unul dintre peretii camerei, deoarece aveti in spatele dumneavoastra si suportul solid al peretilor – respectiv Broasca Testoasa (vezi cap. Scoala Formelor), spre deosebire de o fereastra in spate, care ar insemna o baza mai slaba pentru ideile si autoritatea dumneavoastra.

Evitati pe cat posibil sa plasati masa de lucru in linie dreapta cu usa de la intrare, deoarece veti avea parte de zgomote si intreruperi nenumarate.

Formele

Cele mai bune forme pentru masa dumneavoastra de lucru sunt cea patrata, rotunda, ovala sau rectangulara. In schimb, trebuie sa evitati o masa in forma de L, deoarece sugereaza incompletitudine. O masa in forma de L va poate diminua autoritatea, poate opri comunicarea cu colegii sau cu superiorul ierarhic si poate provoca chiar afectiuni fizice cronice.

Daca totusi aveti o masa in forma de L, puteti remedia efectele negative ale acesteia completand cel de-al patrulea colt care lipseste. Astfel, puteti amplasa in acel loc o planta, un lampadar sau orice alt obiect solid care sa fie pus pe podea, in zona goala. De asemenea, puteti incerca sa mariti fluxul chi-ului din zona in care lucrati, prin amplasarea unui mic ventilator de birou sau prin agatarea unui cristal de tavan, exact deasupra zonei goale a biroului; mai puteti amplasa un obiect din sticla sau cristal pe cea mai apropiata din margini de „locul lipsa”.

Marimea

In ceea ce priveste marimea mesei de lucru, aceasta ar trebui sa fie suficient de mare incat sa va simtiti confortabil, dar nu foarte mare comparativ cu dimensiunile camerei, pentru ca astfel circulatia chi-ului ar fi intrerupta. In cazul in care vorbim despre masa de lucru de la serviciu, aceasta ar trebui sa reflecte importanta si puterea ocupantului sau, bineinteles, proportional cu cea a managerului.

 

 

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL