ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

APLICAȚII - BAIA

Din punct de vedere Feng Shui, se spune ca baia guverneaza prosperitatea financiara si bunastarea intregii case, deoarece aici apa curge in mod regulat.

Din pacate, multi oameni acorda baii cea mai putina atentie si tind sa se concentreze pe restul casei. Insa, daca ii acordati atentia pe care o merita si aplicati principiile Feng Shui, atunci s-ar putea ca viata sa vi se schimbe in bine, mai ales in ceea ce priveste domeniul financiar.

Banii sunt asociati de secole cu apa. Ne referim la bani ca la un flux (banii curg) de numerar; ei intra si ies din viata noastra. Despre o persoana care cheltuieste mult spunem ca „i se scurg banii printre degete”. Vorbim chiar despre „circulatia banilor”, ca si cand ar fi ceva lichid, care nu sta pe loc. Daca in prezent inregistrati dificultati financiare sau aveti probleme de administrare a banilor, atunci baia dumneavoastra s-ar putea sa aiba un rol determinant.

Usa

Usa baii trebuie sa se poata deschide cat mai larg posibil, pentru a permite curgerea usoara a chi-ului in si din baie. Cu cat se deschide mai larg, cu atat este mai bine, si, din pacate, si reciproca este valabila.

Cada/dusul

Cada sau dusul este cel mai important element din baia dumneavoastra. In mod ideal, ar trebui ca acestea sa nu fie situate sub fereastra si sa vedeti usa cand faceti baie.

O baie care este pozitionata sub fereastra prezinta o problema, deoarece, imediat ce chi-ul solar intra in incapere, sub forma de lumina naturala, apa il va difuza inainte ca acesta sa aiba sansa sa circule prin intreaga incapere. Pentru a impiedica acest lucru, puneti o oglinda pe pervazul ferestrei, in asa fel incat chi-ul care intra sa fie reflectat inspre tavan, pentru ca apoi sa revina in jos si in intreaga camera.

In mod normal, cada este de forma dreptunghiulara, si aceasta este o forma perfect acceptata, dar, daca aveti posibilitatea de a instala o baie ovala sau circulara, nu pregetati sa o faceti! Cazile circulare si ovale sunt de bun augur, deoarece rotunjimea lor  seamana cu o moneda si acest lucru, impreuna cu apa din ele, simbolizeaza banii si creeaza o atmosfera foarte buna pentru atragerea prosperitatii si bogatiei.

Vasul de toaleta/bideul

Primul lucru pe care trebuie sa-l respectati este ca aceste obiecte sa fie de aceeasi culoare. In general, acesta este si cazul, dar, daca aveti piese de culoare diferita, atunci schimbati-le sau vopsiti-le intr-o singura culoare.

Daca va decideti sa amenajati o noua camera de baie, vasul de toaleta poate fi pus in nord in orice alta zona, cu exceptia sudului si sud-estului. Sudul apartine elementului Foc, astfel incat, daca vasul de toaleta este amplasat aici, aceasta inseamna ca „banii se duc la canal”.

Dulapurile de baie

Acestea trebuie sa fie simple, functionale si, retineti, sa se incadreze in schema de culori a baii dumneavoastra si sa fie folosite. Nu este nimic mai rau din perspectiva Feng Shui decat o baie unde stau insirate tot felul de sticle si borcanase. Chi-ul trebuie sa curga nestingherit in aceasta incapere, iar etalarea de sampoane, cutii de crema etc. nu este benefica din acest punct de vedere.

Lumina

Cu cat este mai multa lumina naturala in baie, cu atat mai bine. Marea majoritate a geamurilor de la camerele de baie sunt mate, dar este mai bine sa fie din sticla transparenta. Sticla simpla nu difuzeaza chi-ul solar, asa cum face cea mata, si in aceasta camera este de dorit sa aveti cat mai multa energie.

Sunetul

Sunetul apei care curge este de obicei suficient pentru a stimula energia in aceasta incapere, dar si niste clopotei de vant ar fi indicati. Daca ii veti pune in nord, care corespunde chiar elementului Apa, ei vor incuraja dezvoltarea spirituala si progresele in cariera.

Culoarea

Nu este greu sa stimulati diferite energii in baie cu ajutorul culorilor, deoarece sunt o multime de obiecte diferit colorate pe care le puteti folosi. Suporturile de prosoape, de periute de dinti etc. sunt lucruri care se potrivesc in mod natural cu baia, chiar daca sunt mai puternic colorate. De exemplu, folositi un suport purpuriu pentru prosoape in partea de sud-est, pentru a va stimula bunastarea si creativitatea; un suport roz pentru hartia igienica sau pentru periutele de dinti va va imbunatati calitatea si linistea relatiilor.

 

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL