ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

NUMEROLOGIE

 Pentru a afla care este harta corespunzatoare datei de nastere numaram inapoi de la anul 2000, unde 9 este in centru. De exemplu, daca data de nastere a cuiva este 7 aprilie 1964. Daca numaram inapoi pana la 1964, vom gasi din nou 9 in centru. In functie de data de nastere, cifra care cade in mijloc este Numarul Principal al acelei persoane.
Dar putem calcula Numarul Principal si intr-un mod mai usor: Daca luam data nasterii, de exemplu 14 martie 1952:

1+9+5+2=17=1+7=8

Scadem acest numar din 11

11-8=3

3 este Numarul Principal si este acelasi, indiferent de sexul persoanei in cauza; barbatul (Yang) merge inainte si femeia (Yin) merge inapoi; insa in sistemul japonez al celor 9 stele Ki exista conceptia potrivit careia orice fiinta umana contine atat Yang cat si Yin si ca noi, fiintele umane, mergem intotdeauna inainte. Aceasta inseamna ca orice persoana care s-a nascut in anul 1952 are Numar Principal 3.

Ce inseamna fiecare numar?

Unu: Kan, apa. Exista doua tipuri de apa: statatoare si curgatoare; apele linistite sapa adanc. Tipul acesta este timid si secretos, cu stari afective care trec de la o extrema la alta. Stie cate putin din toate, unii dintre acestia sunt persoane care se plang si nu le place sa li se comande. Le este greu sa termine lucrurile incepute.
Tipului de apa curgatoare ii place sa agite lucrurile, sunt puternici si foarte independenti si le place sa calatoreasca. Cei care au Numarul Principal 1 trebuie sa aiba grija sa nu se izoleze prea mult, deoarece 1 este numarul cel mai singuratic.

Doi: Kun, pamant. Reprezinta mama (pe trigrama), incarcare, tact, siceritate si loialitate. Gasesc intotdeauna cai mai scurte pentru a-si realiza munca, sunt ocrotitori si conservatori, iar femeile au tendinta sa-si trateze iubitii ca pe copii. Persoanele cu numarul 2 sunt blande si rezervate si isi construiesc viata incet, dar sigur.

Trei: Chen, padure, primavara. Au o energie extraordinara si un comportament tineresc. Pot avea parteneri mai tineri, adora sa incerce primii lucruri noi, dar se plictisesc repede si merg mai departe. Sunt lansatori ai modei si au un temperament fierbinte. Pot fi cheltuitori. Ar fi bine sa stea departe de alcool si droguri, deoarece pot deveni dependenti.

Patru: Hsun, padure adulta. Sunt persoane practice, incapatanate si vulnerabile in dragoste. Personalitatea lor este ca vantul, intotdeauna cu o directie schimbatoare, greu de inteles. Sunt indecisi, ceea ce ii face sa piarda multe oportunitati. Sunt rezistenti la schimbare, sensibili, buni ascultatori, charismatici. Pot fi buni muzicieni, artisti sau consilieri.

Cinci: Tai Chi, pamant, putere si leadership. Ei sunt centrul, sufletul unei organizatii. Barbatii pot fi afemeiati, iar femeile isi pot rasfata sotii. Sunt inconjurati, de obicei, de multi oameni dependenti, dar le place sa-i ia pe acestia sub ocrotirea lor. Au aptitudini foarte practice. Primesc de obicei ajutor de la straini. Pot fi buni politicieni, judecatori, ofiteri.

Sase: Chyan, metal. Sunt foarte eficienti si punctuali. De obicei, oamenilor le este teama de ei, astfel incat au dificultati in relationare. Sunt aspri in vorba si au multa vointa. La inceput pot fi binefacatorul cuiva, dar apoi, acel cineva le poate deveni sclav. Pot fi buni avocati, psihologi sau agenti imobiliari.

Sapte: Dui, metal nerafinat. Sunt fermecatori, sociabili si le place sa se bucure de viata. Nu sunt foarte vorbareti, dar cu toate acestea vor face tot ceea ce este nevoie pentru a obtine ceea ce doresc, chiar cu pretul pierderii demnitatii lor. Nu le place sa imparta cu altii ceea ce au. Le place luxul.

Opt: Ken, pamant. Sunt persoane foarte dragute, le place sa spuna glume si se nasc cu trasaturi frumoase, aproape perfecte. Au o privire dramatica si au tendinta de a cere foarte multe de la ceilalti. Pot fi buni actori de comedie, savanti, avocati sau editori.

Noua: Li, foc. Sunt persoane de treaba si bine vazute. Sunt foarte atenti la modul in care se prezinta si se straduiesc sa fie in lumina reflectoarelor. Sunt foarte mandri, au un aer de superioritate si un comportament impulsiv care ii poate face pe altii sa ii desconsidere. Pot lucra in show business, pot fi designeri sau politicieni.

Calculul special pentru aflarea numarului KUA
Scopul de a invata cat mai multe despre numere si despre modul in care acestea sunt legate de Feng Shui este acela de a optimiza schimbarile pe care doriti sa le faceti pentru a fi capabili sa va atingeti telurile mai repede si sa incepeti sa va creati o viata mai buna.
Puteti incepe chiar azi, chiar acum si este mai usor decat va imaginati.
Potentialul este fara limita, usor accesibil, si cu cheltuiala minima.
Daca aveti indoieli sau intrebari va rugam sa cereti sfatul unui profesionist.
In China antica, exista credinta ca Universul se bazeaza pe principii matematice. Numerele erau cheia catre fortele invizibile care stapaneau Cerul si Pamantul.
De exemplu, configuratiile numerice de pe spatele testoasei si configuratiile numerice ale patratului Lo Shu, insumate, pe orice directie, dau cifra 15.
Adunarea numerelor pe orizontala :
3 + 5 + 7 = 15
Adunarea numerelor pe verticala:
4 + 5 + 6 = 15
Adunarea numerelor pe verticala:
2 + 7 + 6 = 15
Teoria Pa-kua LoShu vorbeste despre locatiile favorabile si nefavorabile, acestea fiind diferite de la o persoana la alta. Pentru ati identifica locatiile favorabile si cele nefavorabile trebuie calculat numarul Kua care se calculeaza diferit pentru barbati si femei. Astfel numarul Kua pentru barbati se calculeaza astfel:
Se aduna ultimile doua cifre ale anului de nastere. De exemplu

Pentru barbati:
-daca un barbat este nascut in 1977 suma ultimilor doua cifre este 14. Daca rezultatul este format din doua cifre ca si in cazul de fata, acestea se aduna intre ele 1+4 = 5. In Sistemul Feng Shui numarul 5 nu exista, barbatii care au acest numar vor folosi numarul 2. Rezultatul obtinut se scade din 10. In exemplul nostru
10 –2 = 8. Numarul Kua este 8.
Pentru femei
- daca o femeie este nascuta in 1977, se vor aduna ultimile doua cifre ale anului de nastere: 7+7= 14, respectiv 1+4= 5. femeile care vor avea ca rezultat numarul 5il vor inlocui cu 8. In cazul acesta rezultatul final este 8.
Acest numar se aduna cu 5, deci 8+5= 13, adica 1+3= 4.
Deci, numarul Kua este 4.

Numarul Kua arata directia favorabila pentru acea persoana pentru care se calculeaza numarul. Atunci cand cauti sa-ti cumperi o casa, se alege acea locuinta care are usa principala orientata pe directia potrivita pentru tine.

Pentru barbati:

Numar Kua 1: Sud-Est
Numarul Kua 2: Nord-Est
Numarul Kua 3: Sud
Numarul Kua 4: Nord
Numarul Kua 5: Nord-Est
Numarul Kua 6: Vest
Numarul Kua 7: NordVest
Numarul Kua 8: Sud-Vest
Numarul Kua 9: Est


Pentru Femei:

Numar Kua 1: Sud-Est
Numarul Kua 2: Nord-Est
Numarul Kua 3: Sud
Numarul Kua 4: Nord
Numarul Kua 5: Nord-Est
Numarul Kua 6: Vest
Numarul Kua 7: NordVest
Numarul Kua 8: Sud-Vest
Numarul Kua 9: Est

Pentru o intelegere mai buna vom mai da un exemplu: - femeie nascuta in anul 1955. Calculul este urmatorul:
5+5= 10; numarul obtinut este format din doua cifre, rezulta ca 1+0=1, am obtinut o singura cifra.
Acest numar se aduna cu 5: 1+5=6. rezulta ca numarul Kua este 6 si directia favorabila este Vest. Locuinta ar avea o locatie buna pentru aceasta persoana daca usa principala ar fi orientata catre Vest.

-un barbat nascut in anul 1947:
4+7= 11;
1+1= 2;
-pentru barbati, rezultatul se scade din 10
10-2= 8; directia favorabila este Sud-Vest.

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL