ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

Articol - Bucureștiul - pro și contra


Bucurestiul – Pro si contra

Cunoastem cu totii importanta Bucurestiului privit nu numai ca si Capitala tarii, dar si ca fiind principalul centru politic, administrativ, economic, financiar si educational din Romania. Coordonatele geografice plaseaza Bucurestiul in regiunea de S-SE a tarii, la 44°25'50" latitudine nordica si 26°06'50" longitudine estica, pozitionat la o altitudine cuprinsa intre 60 m si 90 m si traversat de râurile Dâmbovita si Colentina.

Bucurestiul se intinde pe o suprafata de aproximativ 228 kmp si se bucura de o populatie de circa 2.021.000, declarata la ultimul recensamant. Din punct de vedere al numarului de locuitori Bucurestiul este cotat ca fiind al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul.

Pe langa faptul ca este un centru politico-administrativ, Bucurestiul prezinta si un aspect puternic cultural bazat pe vestigii materiale incepand din Paleolitic, si atestat documentar din 20 septembrie 1459. Parcurile mari si lacurile dau Bucurestiului aerul romantic de "oras gradina" si sunt completate de puncte de atractie pozitionate in imediata apropiere a acestuia: padurea si lacul Snagov, Mogosoaia - cu palatul lui Constantin Brâncoveanu, padurea Pustnicu, manastirile Cernica si Pasarea, padurea Baneasa  (cu cea mai mare, inca..., gradina zoologica din România), lacul si Manastirea Caldarusani (fondata in timpul domniei lui Matei Basarab), Muzeul Satului in aer liber (al doilea ca importanta in Europa dupa cel din Stockholm), Muzeul Taranului Român, Muzeul National de Istorie sau bisericile din secolele XVI - XVII.

Despre Bucuresti s-a spus  ca ar fi „micul Paris”, considerandu-se ca ar egala frumusetea renumitei metropole, oazele de verdeata imbinate cu arhitectura pitoreasca de altadata dau sarmul caracteristic acestui oras in care trecutul (ce a mai ramas din el!..) se imbina cu elementele specifice arhitecturii moderne ce impregneaza din ce in ce mai mult spatiul metropolitan.

Toate bune si frumoase, am putea chiar inchide ochii, sa zicem, la o tepusa cu guguloi sau la un complex de statuete disproportionate si legate simbolic cu un arbore cu bratele taiate (toate acestea find amplasate in centrul orasului), de multe ori lipsa de proportii, uratul, exprimarea durerii (shar chi) plasate intr-un punct de maxim energetic, pot genera, la randul lor, intr-un plan subtil, suferinta. Poate asa, ca o necesitate, a aparut si termenul de poluare vizuala, si masurile de limitare ale acestuia, tocmai pentru a ne apara de propagarea unor astfel de imagini dureroase.

Oricat de mahniti am fi la vederea acestora, cu siguranta vom uita de ele daca vom ajunge in Parcul Cismigiu, (apartinand vechiului oraº medieval; lacul fiind înconjurat de Gradina Cismigiu, inauguratã în 1847 dupã planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer), aceasta mica oaza de apa si verdeata, plasata strategic ultracentral si care detine inca un loc de frunte intre parcurile si locurile de relaxare din Bucuresti. Poate nu ar trebui sa uitam sa trecem in revista si Parcul Herastrau, ca pe un minunat loc de recreere.

Toate aceste minunate oaze fac parte din „salba de lacuri” limitrofe metropolei Bucurestene, aducand acesteia prospetime si prosperitate. Energia apei (Yin) manifestata puternic in directiile N-NE si N-NV activeaza cele trei sectoare limitrofe acestei pozitionari.

Dintre acestea, cel mai ridicat este sectorul nordic, reprezentand cariera. Dupa cum stim, Bucurestiul este cautat, tineri din toata tara venind cu increderea ca isi vor putea consolida o cariera de succes in acest mare oras, deschis parca „tuturor posibilitatilor”.

Acest exces de energie a apei aduce, deopotriva, prosperitate, dar creeaza si o stare de nervozitate, de interes exagerat catre cariera si beneficii materiale. De asemenea, prezenta apei in zonele de periferie amplifica si mai mult diferentele de microclimat si efectul de „insula de caldura urbana”. Dupa cum bine stim, datorita absentei curentilor transversali, a suprafetelor intinse betonate si a dispunerii prost administrate a spatiilor verzi, se creeaza o diferenta, atat in ceea ce priveste noxele, cat si temperatura (5-8 grade) intre centru si periferie, atat vara, cat si iarna (vara gasind o crestere a temperaturii, de la periferie catre centru, de pana la 6-8 grade, in timp ce iarna se observa o scadere a temperaturii, dinspre periferie catre centru, de pana la 6-7 grade).

Dincolo de toate acestea, Bucurestiul, a fost, este si va fi, un oras cu o atmosfera calda, primitoare, in care elementul apa si elementul pamant se imbina armonios, dand o atmosfera de forta specifica, ce a atras, atrage si va atrage printr-un magnetism deosebit tinerii ce tintesc catre construirea unei cariere de succes.

 Cu toate acestea, Bucurestiul poate fi privit si ca un oras al discrepantelor, de la cladirile impunatoare (de multe ori exagerat de impunatoare - vezi Casa Poporului), la cvartale de blocuri neadecvat pictate (avem cazul unui renumit cartier), locuinte stradale plasate in cetrul isotris, si care nu tin, nici pe departe seama de arhitectura specifica si pana la aparitia, asemanatoare cu a ciupercilor dupa ploaie, a unor centre plasate „ultra-stradal”, destinate serviciilor funerare.

Daca primele mai merg cum mai merg, referitor la aceste centre se cunoaste faptul ca aduc oamenilor un anumit tip de energie, ce vizeaza vecinatatile acestora, nu tocmai favorabile. Elementele datatoare de Shar Chi se incadreaza in urmatoarele tipuri: cimitire, morga, crematorii, pompe funebre si servicii funerare, judecatorii, inchisori, spitale, toate acestea facand parte din cursul firescal vietii umane. Din acest motiv, este imposibil ca macar o data in viata sa nu te lovesti de una dintre acestea, dar parca nu ti-ai dori sa ai de-a  face cu ele tot timpul.

Asadar, incercati sa evitati vecinatatea cu aceste puncte generatoare de Shar Chi. Daca va aflati in situatia de a va achizitiona o locuinta, incercati sa nu va aflati in imediata apropiere a acestora, ar fi de preferat ca in apropierea locuintei dumneavoastra sa existe un parc, o piateta, sa inunde in spatii verzi, o universitate si, de ce nu, chiar si o troita, ce stim cu totii ca are rolul de a proteja si de a indeparta orice tip de energie malefica. Best Replica Watches

 

 



Link-uri Recomandate


 







 

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL