ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

ASTROLOGIE CHINEZA

Astrologii orientali practica aceasta arta de mii de ani, dar chiar si in prezent astrologia chineza continua sa ne fascineze si sa ne starneasca interesul. In astrologia chineza exista douasprezece semne zodiacale, care poarta numele a douasprezece animale, si cinci elemente care exercita o anumita influenta asupra fiecarui semn, in sensul ca accentueaza sau modereaza caracteristicile de baza. Nu se stie cum au dobandit semnele aceste nume, dar exista o legenda:

In ultimele sale zile de viata, Buddha a chemat la el toate animalele de pe Pamant pentru a le impartasi din intelepciunea sa, dar nu au reusit sa ajunga decat 12 dintre ele. In semn de recunostinta pentru cele 12 venite, Buddha a hotarat ca fiecare an sa poarte, in cinstea lor, numele unuia dintre ele, iar cei veniti pe lume in timpul anului sa imprumute o parte din caracterul si calitatile respectivului animal.

Primul venit a fost Sobolanul si Buddha l-a rasplatit, el reprezentand inceputul tuturor lucrurilor. Apoi a urmat Bivolul, pe care Buddha l-a rasplatit cu rabdare si rezistenta. Al treilea sosit, Tigrul (uneori regasit ca fiind Pisica), a fost rasplatit cu forta. Pentru cel de-al patrulea venit, Iepurele, Buddha a pastrat inteligenta si ratiunea. Cel de-al cincilea venit este magicul Dragon, care a fost harazit din plin cu intelepciune. A urmat Sarpele, caruia Buddha i-a dat intelegere spirituala. Urmatorul a fost Calul, caruia i-a fost daruita puterea si gratia. Oaia a primit puterea de a munci si de a strange. Jucausa Maimuta a fost cea de-a noua venita, primind din plin inteligenta si arta de a comunica. A urmat Cocosul, care a primit curajul. Apoi Cainele, caruia i s-a dat loialitatea si prietenia, iar ultimul sosit a fost Mistretul (Purcelul), pe el Buddha rasplatindu-l cu cate un pic din fiecare lucru daruit celor de dinaintea sa.

Daca am putea sa privim, in sens metaforic, simbolurile acestor 12 animale, am putea intelege ca ele reprezinta, in fapt, transformarea ciclica a energiilor pe parcursul unui an. Ciclul incepe cu Sobolanul si se incheie cu Mistretul. De asemenea, acest ciclu il putem considera la nivel de ani; astfel, o data la 12 ani se incheie un ciclu de evolutie si incepe un altul. 


 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL