ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

APLICATII - BUCATARIA

 Bucataria este o parte vitala a casei dumneavoastra, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al bogatiei. Realizarea unei bucatarii perfect echilibrate din punct de vedere Feng Shui nu va mari numai starea de sanatate a membrilor familiei, ci va avea si un efect favorabil asupra prosperitatii acestora.

Credinta care sta la baza acestui principiu este ca acolo se pregatesc alimentele, care ii fac pe oameni sa fie puternici, si astfel ei pot munci pentru a obtine beneficii financiare.

Deschiderile in perete

Unele bucatarii nu se unesc cu alte camere, dar au, in schimb, deschideri in perete pentru servitul felurilor de mancare direct in camera de zi sau sufragerie. Usa acestei deschideri trebuie tinuta inchisa atunci cand nu se foloseste, pentru a se pastra chi-ul corespunzator in fiecare camera si pentru a se evita crearea unui dezechilibru.

Aragazul

Aragazul este cel mai important obiect din bucatarie, deoarece aici se pregatesc alimentele. Ar trebui amplasat astfel incat sa puteti vedea usa in timp ce gatiti, pentru a nu fi luati prin surprindere de cei care intra in bucatarie.

Cand munciti la aragaz nu trebuie sa va simtiti inghesuiti sau sa aveti un sentiment de claustrofobie, deoarece asta inseamna ca chi-ul nu circula liber.

Cuptorul cu microunde

Deoarece majoritatea cuptoarelor cu microunde au un ceas digital incorporat care functioneaza incontinuu, ele folosesc tot timpul curent electric. Asta inseamna ca puteti folosi dispozitivul pentru a oferi o stimulare electrica intr-o zona anume, timp de 24 ore pe zi.

De exemplu, daca il amplasati in zona sud-vestica a bucatariei dumneavoastra, cuptorul va stimula automat chi-ul corespunzator relatiilor, linistii si simtului practic, deci aceste aspecte ale vietii dumneavoastra s-ar putea imbunatati.

Frigiderul

Frigiderul, deoarece este un aparat electric, ar trebui amplasat intr-o zona pe care doriti sa o stimulati. De exemplu, daca doriti sa incurajati relatiile familiale mai bune, ar trebui sa-l puneti in zona de vest. Daca, pe de alta parte, doriti mai multa liniste sau simt practic, atunci zona de sud-vest este cea mai indicata.

Chiuveta

Pozitionarea chiuvetei este mai mult o problema de simt practic, doar daca nu vreti sa aveti probleme cu tevile. Pozitia ideala este in zona de nord, deoarece corespunde elementului Apa. Folosirea chiuvetei in partea de nord, cu abundenta de apa pe care o implica, va va aduce mai multa liniste si va va imbunatati cariera.

Masina de spalat

Specialistii in Feng Shui pozitioneaza masina de spalat in zona de nord, daca nu este posibil ca aici sa fie amplasata chiuveta. O masina de spalat aduce miscarea apei si este si un aparat electric, astfel ca chi-ul va fi stimulat si mai mult.

Spatiul de depozitare

Spatiul de depozitare este esential in orice bucatarie si acesta ar trebui sa fie in dulapuri cu usi inchise. Aceasta deoarece rafturile deschise pot sa se aglomereze si circulatia chi-ului sa fie obstructionata.

Decorul

Bucataria ar trebui sa fie un loc in care sa va simtiti optimisti, plini de energie si viata. Acestea sunt calitati Yang, asa ca unghiurile si muchiile ascutite ar trebui sa predomine, si nu formele rotunjite, iar camera sa fie luminoasa si aerisita.

Cand decorati bucataria, urmariti sa mentineti un echilibru intre elementul Lemn si elementul Metal. Bucatariile cu mult metal pot da o senzatie de rece, iar mancarea pregatita aici nu va avea chi-ul cald al emotiei, ducand la instrainarea membrilor familiei. La fel, cele cu mult lemn nu vor fi insufletite, iar mancarea gatita aici ii va face pe membrii familiei mai letargici si mai apatici. O bucatarie echilibrata, care sa contina lemn si metal in mod egal, va echilibra mancarea pregatita aici.

Lumina

Una dintre problemele pe care le au marea majoritate a bucatariilor este ca sunt prea inghesuite. Bucatariile nu mai sunt atat de vaste pe cat erau odata, si acest lucru le poate face mai intunecoase si ele pot da o senzatie de claustrofobie. Acest lucru afecteaza negativ chi-ul camerei si, bineinteles, calitatea alimentelor pregatite aici.

Lucruri insufletite

Cel mai bun mod de a aduce viata in bucatarie este acela de a cultiva verdeturi. Menta, patrunjelul, busuiocul si multe alte ierburi pot fi cultivate in interior, si unele dintre ele au frunze ascutite; acestea vor contribui la cresterea nivelului de energie Yang din incapere.

Miscarea

Puteti pune un ceas de perete pentru a induce miscarea in bucatarie. Un ceas de metal va echilibra un mediu dominat de lemn si viceversa, dar, indiferent din ce material este facut ceasul, ar trebui agatat intr-o zona pe care doriti sa o stimulati.

Electricitatea

Multe aparate casnice sunt alimentate cu energie electrica, asa ca nu exista o problema in a gasi astfel de aparate pentru a stimula diferite zone. Cuptoarele cu microunde, mixerele, ceainicele electrice etc. au un efect benefic asupra chi-ului care le inconjoara, asa ca puteti stimula toate cele opt zone numai daca raspanditi aparatele electrocasnice peste tot.

Culoarea

Deoarece in bucatarie trebuie sa predomine energia Yang, alegeti culori deschise. Evitati nuantele de albastru, stacojiu si alte culori similare si optati pentru alb-roz si lila. Albul curat, desi poate fi prea Yang pentru celelalte camere, poate fi folosit in mod eficient aici, deoarece confera o senzatie de spatiu.

 

 

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL