ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

Arta & Stiinta Feng Shui

   

 "Așa cum multe tipuri de ghirlande pot fi împletite într-un maldăr de flori,
tot astfel multe lucruri bune pot fi realizate de către un muritor
odată ce s-a născut pe acest pământ."
Buddha

  

   Studiul artei Feng Shui ne împărtășește o filozofie aparte bazată în special pe cultura și tradițiile civilizațiilor asiatice . Ea pornește de la principiul conform căruia orice formă generează un anumit tip de energie. Astfel, arta Feng Shui oferă moduri de a trăi într-o stare de armonie și de echilibru cu mediul înconjurător, scopul acestei arte fiind acela de a restabili echilibrul fluxului de energie în viața noastră.
Principiile Feng Shui au la bază studiul forțelor primordiale generate de energiile yin și Yang, studiul celor opt trigrame și al celor cinci energii dar ne poate oferi și o viziune șamanică unde locurile și formele de relief, de pildă, erau asemuite cu diferite animale mitice sau ființe magice.
Despre Feng Shui se poate spune că este în primul rând o artă complexă prin intermediul căreia se relevă puterea mai multor filosofii metafizice ale căror valori sunt combinate într-un mod unic și care au ca rezultat final obținerea unor schimbări benefice reale, atât în plan energetic cât și în cel fizic, palpabil. Aceste modificări includ atragerea sănătății și a prosperității, precum și cultivarea unei dispoziții generale de liniște și armonie.
Beneficiile Feng Shui sunt enorme, aplicarea principiilor sale ne poate ajuta în toate sectoarele vieții, fără durere, simplu și eficient. Să nu uităm însă că arta Feng Shui este totuși o artă străveche, bazată pe cutume și practica ei s-a împletit deseori cu Păgânismul sau Politeismul, datorită, în primul rând izvoarelor sale cu mult mai vechi decât Religia Creștină și bineînțeles și datorită locației sale geografice. Doresc să subliniez acest fapt deoarece orice aspirant la cunoașterea acestei arte va trebui să fie tolerant și să accepte și adevărul văzut de alte culturi și civilizații. Oricine va lua în mână o carte în care se scrie despre Feng Shui se va lovi încă de la citirea primelor rânduri de o abordare diferită a principiilor despre viață și moarte, despre valoarea noțiunii de bine și rău.
Deseori mediul in care locuiește o persoană este rezultatul creat în urma emanației gândurilor și acțiunilor sale ca răspuns la problemele survenite în viața de zi cu zi, cu alte cuvinte noi am spune atitudinea crează viitorul. De aceea, mediul înconjurător poate fi considerat ca fiind o oglindă, și atunci când apar probleme, ca orice oglindă aceasta ne poate oferi o imagine clară a ceea ce trebuie schimbat pentru restabilirea echilibrului și a armoniei creatoare.
Principiul de bază al artei Feng Shui este următorul: schimbările mici realizate în mediul nostru înconjurător pot avea efecte uneori dramatice asupra întregii noastre vieți; și aceasta nu datorită unei superstiții sau erezii, dar pentru că efectiv schimbă starea energiei care curge în jurul nostru, în și prin noi. Dacă am dori să căutăm totuși o bază cât de cât științifică, să spunem putem privi organismul uman abordat strict din prisma principiilor energeticii specifice medicinii homeopatice, aceeași în fapt care stă la baza exprimării holistice a tuturor celorlalte forme de medicină tradițională orientală.

 Link-uri Recomandate

Fengshui.arts.ro

  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL