ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

CRISTALOTERAPIE

   Legendele cele mai vechi vorbesc despre Atlantida, unde se pare ca folosirea Cristalelor ar fi fost preluata de la legendara civilizatie Mu. Locuitorii Atlantidei foloseau Cuartul si alte pietre pentru canalizarea si folosirea fortelor cosmice, pentru inglobarea si stocarea luminii, utilizandu-le apoi ca faruri, in scopuri de telecomunicatii, dar si de comunicare cu inaintasii lor, ori cu alte civilizatii dezvoltate din imensitatea Universului.

De asemenea, se spune ca atlantii foloseau Cristalele pentru o serie intreaga de scopuri, fizice si psihice, cum ar fi punerea in miscare a mijloacelor de transport, iluminarea localitatilor pe timpul noptii, modificarea vremii etc. De la ei ne-au parvenit baghete si diademe, ca instrumente care utilizau Cristalul.

(Se presupune ca una dintre cauzele distrugerii legendarului continent a fost utilizarea abuziva a acestor cunostinte sacre si folosirea incorecta, pentru scopuri egocentrice, a unor forte inspaimantatoare.)

Se spune ca, inainte de distrugerea Atlantidei, initiatii necorupti au dorit sa conserve cunoasterea civilizatiei lor pentru posteritate. Nu au trecut-o in carti, de teama distrugerii inregistrarilor in decursul cataclismului ce avea sa vina, ci au trecut Oceanul spre Est si Vest, transmitand cunoasterea despre Cristale pana in Egipt, America de Sud, Tibet. Au construit piramide (folosind stiinta Cristalelor), forma lor fiind de tipul marilor temple din Atlantida, piramide care erau placate cu Cuart, pentru imbunatatirea legaturii intre Pamant si Fortele cosmice, iar forma lor permitea canalizarea acestor frecvente inalte ale Energiei Universale spre planeta.

Pe masura ce civilizatia incepea sa decada, cunostintele legate de captarea si utilizarea acestor energii au fost ascunse tot mai mult de ochii celor cu interese corupte, aparand astfel ceea ce se numeste stiinta oculta. Odata cu trecerea timpului insa o mare parte din aceste cunostinte s-a pierdut, ramanand si supravietuind o parte din informatii care au inmugurit apoi in diferite culturi si civilizatii, de-a lungul istoriei. Acestea erau pastrate insa de catre marii initiati, iar cunoasterea se preda de la Maestru la invatacel prin viu grai.

Mai tarziu, gasim in Sfanta Scriptura, in Cartea Exodului (XXVIII, 15-28 si XXXIX, 8-21), descrierea Pieptarului judecatii: „… in el sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre: in randul intai, un Sardonix, un Topaz si un Smaragd; in al doilea rand, un Rubin, un Safir si un Diamant; in al treilea rand, un Opal, o Agata si un Ametist; in al patrulea rand, o Hrisolita, un Onix si un Jaspis. Aceste pietre sa fie legate in ferecatura de aur"; tot in acelasi capitol, versetele 9-12, se aminteste de „… doua pietre de onix… pe umerii efodului…"
Tot in Exod gasim folosirea unui utilitar cu Cristale, Bagheta: „Moise si-a intins toiagul spre Cer si Domnul a trimes tunete si piatra…" (Exod, IX, 23), sau "… ia-ti in mana toiagul… vei lovi stanca si va tasni apa…" (Exod, XVII, 5, 6).

In Evul Mediu gasim din nou informatii despre utilizarea cristalelor, in legendele Regelui Arthur si in cele despre Merlin. Conform traditiei, renumita spada a Regelui Arthur, Excalibur, era invincibila datorita faptului ca avea incastrata in garda un Cristal. In ceea ce-l priveste pe Merlin, exista trimiteri vagi ca el ar  fi folosit Sfera de Cristal si ar fi avut acces la stiinta atlanta (Bagheta de putere), dar nu ne-a parvenit nimic precis din acea perioada.

Venind mai aproape de timpurile noastre, se pare ca atat Paracelsus, cat si Nostradamus foloseau Sfera de Cristal. Despre Nostradamus se spune ca-si tinea Sfera pe un trepied din cupru si ca o activa cu ajutorul unei baghete atlante.

Lucrarile de astrologie mai vechi, scrise in sanscrita, fiind datate la cca 400 i.H., vorbeau despre originea si puterea pietrelor, sfatuindu-i pe oamenii nenorocosi sa poarte diferite tipuri de Pietre pentru a contracara efectele negative ale planetelor.
Multe practici terapeutice ale culturilor antice includ purtarea de talismane si amulete la gat, formate din diferite Pietre, in functie de suferinta avuta. Si in Roma Antica se foloseau Pietrele, pentru efectul lor pozitiv asupra corpului. In scrierile romane si grecesti gasim nenumarate trimiteri la talismane bazate pe pietre avand rol in mentinerea sanatatii, in protectie si in atragerea virtutilor.

Mayasii, dar si alte populatii amerindiene foloseau Cristalele atat in scop de diagnosticare, cat si curativ. In vechile sate din acea zona geografica se foloseau Cristale mari din Cuart pentru vizualizari in Timp si Spatiu.

Protectia casei

Protectia casei poate fi asigurata cu ajutorul unei clustre de Cristale, de 15- 20cm careia i-am inserat un program in acest scop, pe care o asezam in hol la intrarea in casa sau in sufragerie.
Daca avem copil mic, putem pune o mica clustra de Cristale langa patutul acestuia, pentru a apara copilul de entitatile malefice, cosmaruri precum si de riscul deochiului.
Trebuie sa avem mare grija ca aceasta clustra sa nu prezinte crapaturi sau spargeri.

Cristalul de Cuart

   Cuartul este o forma cristalina de bioxid de siliciu (SiO2), raspandit in natura in diferite grade de puritate. Este unul dintre componentele esentiale ale rocilor primare, cum sunt gneisul, micasisturile si granitul.
Bioxidul de siliciu exista in trei forme cristaline polimorfe, precum si in diferite forme microcristaline sau amorfe. Cele trei forme cristaline sunt Cuartul, Tridimita si Cristobalita.
Cristalele de Cuart se intalnesc frecvent in vecinatatea rocilor eruptive si primare, ele putand fi adesea de dimensiuni foarte mari, peste 1 m lungime. in general, acestea s-au format prin cristalizare din solutii (numite mezotermale) saturate de bioxid de siliciu, la presiune. Procesul este extrem de lent - se apreciaza ca pentru depunerea a cativa milimetri de SiO2 sunt necesari mii de ani.
In general, depunerea tetraedrilor de SiO4 se face in spirala. Se presupune ca depunerea acestora intr-o spirala cu sens orar este specifica emisferei nordice, iar in sens antirorar, celei sudice.
Cristalele incolore de Cuart se mai numesc si „Cristale de stanca" sau „Diamante de Maramures". Datorita prezentei unor impuritati (de obicei metalice), se cunosc si o serie de Cuarturi colorate. Astfel, Ametistul isi datoreaza culoarea violeta prezentei urmelor de fier< Cuartul rozé - manganului ori titanului< cel fumuriu - diferitelor minerale radioactive.

In general, Cuartul apare sub forma cristalelor compuse dintr-o prisma hexagonala, care se termina cu un varf, la care ajung de obicei trei laturi (care formeaza heptagoane), celelalte trei laturi formand triunghiuri mai mici. Marimea acestor cristale poate varia in lungime de la cativa milimetri pana la cativa metri. Acestea apar cel mai adesea sub forma „florilor de mina", a clusterelor, concrescente de mai multe cristale, pornite dintr-o baza comuna, in care deseori pot fi incluse si alte minerale, cum sunt pirita, turmalinele, metale (cupru), ori pietre semipretioase.
Membrii unei asemenea „flori" sunt ca o familie de cristale, fiecare avand un model propriu energetic, vibrational, care se acordeaza in mod armonios cu vibratiile celorlalti, ca intr-o orchestra. Ei emit energia spontan, incarcandu-se unul de la celalalt.
In cazul in care Cuarturile au crescut intr-un pat de argila, iau forma maclelor. Maclele reprezinta ingemanari de cel putin doi indivizi cristalini, cu compozitie identica. O categorie recenta de macle, semnalizata rar in literatura curenta o formeaza cele gasite la Ocna de Fier de catre colectionarul Constantin Gruescu, unicate mondiale.
In Romania, Cristale de Cuart se gasesc in zona Muntilor Metaliferi, a Muntilor Apuseni, in zona Baia Mare. In general, ele apar in zonele cu minereuri de fier sau neferoase.
In lume, cele mai renumite Cuarturi provin din Brazilia si Arkansas (SUA).

CRISTALE SI ZODII

Berbec - Diamant
Taur - Smarald
Gemeni - Perla, Selenita, Alexandrita
Rac - Rubin
Leu - Peridot, Sardonix
Fecioara - Safir
Balanta - Opal, Turmalina
Scorpion - Topaz, Citrina
Sagetator - Turcoaza, Zircon
Capricorn - Granat
Varsator - Ametist
Pesti - Acvamarina, Hematita

 

Pentru a obtine mai multe informatii despre Lumea Cristalelor, procurati lucrarea "CRISTALOTERAPIA", autor, Dr. DAN SERACU, editura ALDO PRESS, 2004 sau accesati adresa: www.cristaloterapia.ro

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL