ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

DESPRE CELE CINCI ELEMENTE


"În natură nu există numai frumos: urâtul există alături de frumos, 
diformul alături de grație, grotescul este reversul sublimului,
răul binelui, umbra a luminii."
 Victor Hugo

  

Teoria celor cinci elemente este o bază solidă de informații. Puteți prelua principiile tradiționale Feng Shui și adapta propriilor dumneavoastră necesități.
Chinezii antici au descoperit că lumea poate fi împărțită în cinci tipuri de energie, si acestora li s-au dat denumiri arhetipale din natură: apă, lemn, foc, pământ și metal. Sistemul nu numai că descrie energiile fundamentale, dar a fost folosit și pentru înțelegerea unor subsisteme de mai mică anvergură, cum ar fi culori, forme, texturi, timp, corpul uman, organe și medii.
În Feng Shui, teoria celor cinci elemente este utilizată pentru a determina care este elementul predominant sau deficitar dintr-un spațiu. Remediile, bazate pe corespondența elementelor, realiniază elementele. Folosite ca linii conducătoare, cele cinci elemente pot să vă ajute să faceți modificări energetice pozitive în spațiul dumneavoastră în funcție de necesități. Rezultatul va fi un mediu echilibrat care vindecă și hrănește.
În corpul uman sunt reprezentate toate cele cinci elemente, deși unul sau mai multe pot predomina. Manifestarea elementelor este vizibilă în constituția, culoarea, trăsăturile feței, trăsăturile de caracter și obiceiurile persoanei. Ca și în cazul unui spațiu, elementele pot fi utilizate ca un instrument pentru echilibrarea oricărei dizarmonii.

Întelegerea celor cinci elemente

Primul pas spre întelegerea teoriei celor cinci elemente este de a întelege modul în care se manifestă fiecare dintre acestea.

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL