ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

APLICAȚII - DORMITOARELE

O treime din viata ne-o petrecem dormind, adica aproximativ 23 ani, sau 4 luni pe an. Este evident cat de important este dormitorul, deoarece chi-ul ne afecteaza, chiar daca ne dam seama sau nu.

Dormitorul, in afara de a fi locul unde dormim si ne reincarcam cu energie fizica, este si un refugiu personal. Daca vom aplica principiile Feng Shui in dormitoare, ne vom putea imbunatati viata, copiii se vor simti mai in siguranta, adultii se vor bucura de o viata sexuala sanatoasa si vor avea satisfactii personale si sociale, iar adolescentii vor obtine rezultate mai bune la invatatura.

Usa

Intrarea in dormitor nu trebuie sa fie obstructionata de niciun fel de obiect, pentru ca chi-ul sa poata intra direct in camera, fara a fi blocat de piese de mobilier. Daca totusi dormitorul este prea mic pentru acest lucru, atunci trebuie pusa o oglinda mica pe mobilierul respectiv, pentru a da senzatia de adancime. Atentie! Oglinda nu trebuie sa fie orientata spre pat, in asa fel incat in momentul trezirii sa va priviti direct in oglinda.

 Patul

Fara indoiala, cea mai importanta piesa de mobilier din dormitor este patul. Pentru ca chi-ul sa poata circula bine, este evident ca patul trebuie sa ajute la curgerea lui, si nu sa-l impiedice.

Exista mai multe tipuri de paturi, dar regula de aur este sa alegeti simplitatea. De preferat sunt paturile cu margini rotunjite, care par moi la prima vedere, pentru a ajuta chi-ul sa curga fara efort.

Paturile cu multe muchii, precum cele pe patru picioare (stalpi), pot deranja fluxul de chi si crea curenti ascutiti care ar putea deveni daunatori. Daca totusi patul are muchii ascutite, incercati sa le camuflati cu o cuvertura.

Sifonierul

Daca sifonierul este in perete, va actiona ca si peretele insusi. Daca nu, atunci acesta poate obstructiona chi-ul camerei din cauza muchiilor ascutite.

Pentru a elimina acest impediment, puneti o oglinda mare pe usa si cate una mai mica pe ambele laturi. Astfel chi-ul va circula mult mai liber. Aveti grija, totusi, ca aceste oglinzi sa nu dea direct spre pat.

Noptierele si dulapioarele

Pentru ca dormitorul este locul unde dormim, ar trebui sa existe cat mai putine muchii ascutite in apropierea patului. Deci noptierele, masutele si eventual dulapioarele trebuie sa fie cu muchii rotunjite si fara colturi.

Noptierele sau dulapioarele de langa pat nu trebuie sa fie mai inalte fata de nivelul saltelei, pentru ca altfel acestea vor impiedica curgerea libera a chi-ului peste capul dumneavoastra in timpul somnului. Acest lucru poate duce la dureri de cap si chiar la insomnii.

Masa de toaleta

In primul rand, oglinda de la masa de toaleta trebuie sa fie cat mai mare posibil, pentru ca va face dormitorul mai luminos si aparent mai spatios. Si aici muchiile trebuie sa fie rotunjite pentru curgerea libera a chi-ului.

Pozitionarea masutei de toaleta depinde de structura mobilierului si de gusturile dumneavoastra personale. Pentru ca cea mai importanta este oglinda, masa de toaleta poate fi amplasata oriunde, fara niciun efect negativ. Pentru a obtine cele mai mari beneficii, ea poate fi pozitionata intr-un loc care este intunecos, eventual intr-un colt. Aici oglinda va atrage mai multa lumina si va face coltul mai spatios decat este de fapt.

Scaunele

Confort si simt practic, acestea sunt cele doua deziderate in dormitor. Scaunele trebuie sa aiba muchiile rotunjite si sa fie moi. Pozitia lor depinde de dumneavoastra: daca vreti sa puneti haine etc. pe ele, atunci acestea nu trebuie puse langa pat. Aglomerarea de obiecte langa pat – chiar si a numai cateva haine – va poate intrerupe somnul si, in timp, va poate afecta chiar si sanatatea.

Decoratiunile

Dormitorul trebuie sa fie mai mult Yin decat Yang, deci alegeti mobilier curbat, cu muchii rotunjite si evitati iluminatul artificial puternic.

Decorarea dormitorului este o problema de gust. Evitati sa folositi prea mult negru, pentru ca poate determina aparitia de depresii la unele persoane. De obicei culorile pastelate sunt cele mai indicate pentru adulti, ofera un sentiment placut dimineata la sculare si nu va vor tine treji seara. Pentru copii se pot folosi si culori mai vii pe un fundal mai pastelat, prin postere, perdele, modele etc.

Lumina

In timpul zilei trebuie sa fie cat mai multa lumina in dormitor, ca sa beneficiati de cat mai mult chi solar. In timpul noptii, in schimb, nu aveti nevoie de lumina, pentru a putea dormi. Acest lucru este cu atat mai valabil in camera unui copil sau a unui adult care lucreaza in schimburi. Persoanele care se culca devreme seara ar putea sa fie deranjate de lumina din timpul verii, care aduce prea mult Yang in camera.

Sunetul

In general, sunetele nu sunt indicate in dormitor. Somnul vine mai usor in liniste, fara nicio muzica de fundal. Nici clopoteii de vant nu sunt indicati, pentru ca pot deranja somnul si, pe termen lung, va pot afecta temperamentul si emotiile.

Ceasurile cu alarma sunt foarte folosite, dar ar trebui sa fiti atenti la sunetele pe care le emit. Chi-ul personal va fi imediat dezechilibrat daca va treziti cu un sunet ascutit sau fluierat. De aceea sariti de multe ori din pat cand auziti soneria ceasului cu alarma.

Daca vreti sa va treziti totusi la timp si sa va pastrati chi-ul in echilibru, cumparati un radio cu alarma si fixati-l pe un post cu muzica clasica; nu dati volumul prea tare, lasati-l la un nivel placut auzului. Astfel va veti trezi cu un sunet care linisteste chi-ul si intreaga dumneavoastra zi va fi mai linistita si mai placuta.

Lucrurile insufletite

Plantele nu numai ca stimuleaza chi-ul camerei, dar imbunatatesc si calitatea aerului. Plantele din dormitor trebuie sa aiba frunze mari, rotunjite (asociate cu energia Yin) pentru a avea un efect pozitiv asupra tuturor.

Miscarea

Cea mai buna metoda de a introduce miscarea in dormitorul dumneavoastra este printr-un printr-un perpetuum mobile sau printr-un obiect care se poate misca la cea mai mica adiere de vant. Acesta va stimula chi-ul din incapere.

Electricitatea

Locul aparatelor electrice nu este, in mod evident, in dormitor. Poate doar al unui ceas cu alarma si al unei veioze, care pot fi amplasate, dupa cum deja stiti, in oricare dintre zonele pe care doriti sa le stimulati.

Multi au televizor in dormitor, dar in general nu recomand acest lucru, mai ales daca aveti si un partener, pentru ca relatia si comunicarea se pot deteriora in timp, daca folositi televizorul in mod regulat. Daca stati singuri, insa, televizorul nu este o problema.

 Culoarea

Stimularea unei zone prin culoare este mai usor de realizat in dormitor decat in orice alta camera. Puteti pune postere, ornamente, tablouri, jucarii de plus si orice altceva doriti, pentru a stimula chi-ul prin culorile corespunzatoare.

 

 Link-uri Recomandate


  

 

Prima pagina | Despre Teodor Vasile | Ce este Feng Shui | Cursuri | Album Foto | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2022 CENTRUL DE PSIHOLOGIE APLICATA SI MEDICINA INTEGRATIVA DR. VASILE TEODOR SRL