ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

APLICAȚII - CAMERA DE ZI

   Camera de zi este, în orice casă, locul unde membrii familiiei petrec mult timp impreuna. Este locul unde se dezvolta relațiile și se soluționează problemele. Multă lume consideră această parte a casei ca un refugiu personal față de lume, un loc unde stressul de fiecare zi poate fi uitat. Din acest motiv atmosfera trebuie să fie relaxantă și armonioasă, în așa fel încât relațiile dintre membrii să fie plăcute.

Tavanul
Chi-ul ricosează din tavan înspre persoanele situate în cameră, așa că dacă tavanul nu este uniform, chi-ul returnat ar putea determina apariția unor situații negative.
De exemplu, să luăm spre studiu un tavan cu grizi. Bârnele dau un sentiment foarte tradițional de "căldură" unei camere, dar ele întrerup foarte mult curgerea chi-ului iar unghiurile pe care le formează (muchiile) pot reflecta destul de abrupt chi-ul către ocupanții camerei. Acest lucru creează o senzație de disconfort și cei mai mulți nu pot să se relaxeze în acest mediu.
Și tavanele în pantă au aceeași problemă. Chi-ul este reflectat tot în unghiuri necorespunzătoare și se creează astfel o atmosferă neplacută care poate da chiar o senzație de apăsare.

Locul canapelelor și al fotoliilor
Locul în care se vor amplasa canapeaua și fotoliile va urma mai degrabă un contur rotunjit decât în unghi. Dacă există prea mult Yang (unghiuri) în această cameră, nu se va putea crea o atmosferă relaxantă. Popularitatea actuală a mobilierului cu muchii multe nu corespunde principiilor Feng Shui.

Șemineul
Nu amplasați scaune sau canapele față în față cu șemineul deoarece acest lucru restricționează circulația chi în și din șemineu. Puneți-le în diagonală sau într-un aranjament sub formă de L.

Televizorul
Pentru că televizorul (sau video-ul) sunt aparate electrice, ele ar trebui amplasate în zona pe care doriți să o stimulați. Plasarea televizorului în partea de sud-est a camerei va încuraja bogatia și prosperitatea; sud-vestul relații parteneriale bune și simț practic; nord-estul oferă motivație și scop, și așa mai departe.

Masuța de cafea
Trebuie să aibă o formă benefică din punct de vedere Feng Shui, respectiv cerc, pătrat sau dreptunghi. Mulți pun această măsuță în mijlocul camerei, dar, după cum am mai spus, zona centrală a unei case sau a unei camere trebuie să fie liberă pe cât posibil. Vă recomand să Puneți măsuța într-o parte a camerei și să o aduceți eventual în centru numai atunci când o folosiți.
Dacă totuși aveți o măsuță în centrul camerei, puneți o vază cu flori pe centru, pentru ca chi-ul binefăcător al centrului să fie stimulat de energia florilor.

Rafturi de carti
Deoarece cărțile au diferite dimensiuni și forme, dacă sunt puse într-un raft deschis, ele pot întrerupe fluxul chi-ului destul de mult. Datorită acestui fapt, ar trebui să evitați să puneți rafturile de cărți în locurile unde stau persoane sau, varianta de preferat, să puneți cărțile în biblioteci cu uși din sticlă sau metal.

Décor
Când decorați o cameră căutați să păstrați echilibrul în toate. Echilibrați muchiile cu formele rotunjite, lumina cu umbra și suprafețele dure cu materiale moi (perne). Astfel Yin va fi în echilibru cu Yang, și cei care locuiesc acolo vor putea să se relaxeze pe deplin, toate acestea ducând la o comunicare mai bună în familie și fericire.
Imaginile cu peisaje din natură sau cu ființe vii (pești înnotând, de exemplu) sunt indicate pentru camera de zi, deoarece simbolizează chi-ul naturii și evocă un sentiment de liniște și armonie.

Lumina
Se va folosi cât de mult posibil lumina naturală, așa că trageți perdele pe durata zilei și puneți un cristal sau o oglindă lângă fereastră pentru a atrage mai multă lumină. Evitați luminile artificiale puternice, cum ar fi lămpile fluorescente, deoarece acestea aduc foarte mult Yang dispersat în cameră și dau o stare de neliniște. Folosiți lămpile standard sau cele de masă pentru a da camerei o atmosferă relaxată în timpul serii. Astfel cantitatea de energie Yin va fi mai mare și dumneavoastră și familia vă veți elibera de stressul de peste zi rapid.

Sunet
Mulți se plâng de o lipsă de comunicare în familiile lor. Vinovatul în cele mai multe cazuri este televizorul, care funcționează chiar și când nimeni nu este atent la vreun program anume. Zgomotul constant care vine dinspre televizor împiedică "așezarea", liniștirea chi-ului camerei și aceasta înseamnă că nu se poate realiza o comunicare semnificativă între ocupanții camerei.
Pentru a crea un oarecare echilibru în această situație, ar trebui să evitați să lăsați aprins televizorul atunci când nu urmariți într-adevar ceva anume. Acest lucru va permite liniștirea chi-ului și deschiderea căilor de comunicare între dumneavoastră și ceilalți membrii ai familiei.

Plantele
Plantele cu frunze rotunde și lucioase sunt ideale pentru camera de zi. Când sunt amplasate în colțurile camerei, ele stimulează orice chi lent și încarcă întreaga atmosferă cu viață și vitalitate. O plantă amplasată la o fereastră atrage mai mult chi în cameră, dar trebuie să fiți atenți să o rotiți la 180° în fiecare zi pentru a crește uniform.

Mișcare
Ceasurile cu părți vizibile în mișcare sunt modul cel mai bun de stimulare a chi-ului. Amplasați unul în zona care doriți să o stimulați și veți avea asigurate 24 ore pe zi de mișcare care va duce la mărirea cantității de chi. Un ceas în zona de sud va aduce energie personală, pe când unul în partea de nord-vest va încuraja simțul responsabilității și a puterii de a conduce.

 Link-uri Recomandate

  

 

Home | About Teodor Vasile | What is Feng Shui | Courses | Photo | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2006 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL