ROMANA        ENGLISH        ITALIANO         ESPANOL         DEUTSCH         FRANCAIS         PORTUGUESE         RUSSIAN  

 

Octogonul Bagua

Simbolul pe care expertii Feng Shui il utilizeaza pentru a descrie totalitatea experientelor de viata este octogonul Bagua. Acest octogon special este simbolul geometric definit pentru cosmos si pentru lucrarile legilor naturale. El prezinta opt energii ale vietii, care servesc ca linii directoare in realizarea unei vieti pline si infloritoare, admitand unicitatea fiecarui individ si permitând dezvoltarea potentialului sau.
Cele opt trigrame care constituie Bagua pot fi si ele interpretate ca fiind schimbatoare si neschimbatoare. Patru trigrame sunt neschimbatoare, yin. Ele nu au directie; semnificatia lor ramâne neschimbata, indiferent daca sunt privite de sus sau de jos. Acestea sunt : Chyan (cer), Kwun (pamânt), Kan (apa) si Li (foc).
Celelalte patru trigrame sau Gua poseda în mod clar o calitate de directie absoluta. Ele devin trigrame diferite iar semnificatia lor se modifica atunci când sunt privite din directia opusa. De exemplu Syun devine Dwei când este inversata. Acestea sunt Gua schimbatoare sau yang: Dwei (lac), Syun (vant), Jen (tunet) si Gen (munte).
Învatatii traditionali au considerat directia Tai Chi, sau centrul Bagua, ca fiind fix sau de neschimbat în cadrul trigramelor care pleaca din el sau disperseaza energie.
Bagua Budismului Tantric, al Sectei Negre, realizat de Prof. Lin, priveste Tai Chi într-un mod diferit. Acesta este o entitate schimbatoare, într-o continua miscare compusa din yin si yang : nu are început, nici sfarsit, nu are o parte superioara sau una inferioara. Tai Chi este o entitate non-directionala.
Cu ajutorul octogonului Bagua puteti invata cum sa va armonizati casa si viata dvs., acesta va ajuta sa definiti esenta vietii si sa o mentineti in echilibru.
Octogonul Bagua este un model de intelegere a modului in care chi se manifesta si se deplaseaza in casele noastre.
Existenta materiala este necesara pentru a supravietui si invata tot ceea ce trebuie ca om. Dar daca nu progresati prin experienta iubirii si nu transformati aspectele materiale ale vietii dvs. in unele mai spirituale, nu veti putea niciodata sa ajungeti la sinele spiritual. Acestea sunt centre energetice de transformare.
Cand veti intelege din ce sunteti construit, veti putea sa incepeti sa va modelati propria persoana si decide incotro va indreptati. Vechiul dicton, “Cunoasterea este putere”, este cat se poate de adevarat. Cand veti descoperi toate aceste energii sau centre de putere care va definesc pe dvs., spatiul inconjurator si cosmosul, le puteti folosi pentru a deveni un Creator si pentru a trai tipul de viata pe care ati fost desemnat sa o traiti.
Faptul ca Bagua este înca un instrument viabil si accesibil la mii de ani dupa ce a fost initial practicat, este o marturie vie a intelegerii celor din vechime a modului in care se aplica legile Naturii la fiintele umane. Radacina tuturor acestor discipline este aceeasi. Fiecare ne conduce pe o cale a explorarii de sine si de dezvoltare spirituala.

Utilizarea Octogonului Bagua

Pentru a va intelege mai bine calea, trebuie sa priviti adanc in Bagua ca sa aflati ce incearca spatiul sa va spuna despre viata dvs. Bagua devine un instrument de lucru pe care puteti sa-l utilizati pentru a identifica, creste si modifica chi-ul in orice spatiu, acasa, la serviciu, in curte sau in dormitor. Cand faceti o modificare in casa, intr-o zona specifica a Bagua, aduceti si schimbari pozitive in acel sector din viata dvs.
Bagua este un instrument flexibil care poate fi folosit la nivele diferite. Il puteti folosi:
• la nivel macro/macro – peste intreaga casa, inclusiv curtea si terenul pe care este construita casa (biroul, complexul de apartamente, etc.).;
• la nivel macro – peste intreaga casa, folosind schita casei;
• la nivel micro – fiecare camera are propriul Bagua;
• la nivel micro/micro – se poate aplica octogonul Bagua peste fiecare piesa de mobilier.

Daca spatiul este neregulat sau lipseste un colt, aceasta poate sa insemne dezechilibre in energia vitala corespunzatoare. Cu alte cuvinte, daca una dintre zone lipseste, casa si probabil viata dvs. este lipsita de echilibru. In cele mai multe cazuri puteti simti un dezechilibru. Pentru un anume motiv va simtiti mai putin confortabil, nu chiar ca ‘acasa’. Sau, exista unele camere in care musafirii dvs. nu se simt bine. Acestea sunt indicatii ale dezechilibrului de chi. Ati putea sa considerati ca nu este important, in special daca camera este dormitorul de oaspeti. “Ce conteaza?” ati putea spune. “Nu folosesc niciodata camera aceea”. Ba conteaza foarte mult! Daca o parte din spatiul dvs. este desincronizat, inseamna ca o parte din intreg este dezechilibrata.
Aceste cunostinte va pot ajuta sa faceti modificari care sa duca la cresterea chi-ului in casa si corp.

 Link-uri Recomandate

  

 

Home | About Teodor Vasile | What is Feng Shui | Courses | Photo | Forum | Contact
Powered By STAR SOFT DESIGN (C) CopyRight 2006 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL